torstai 30. kesäkuuta 2016

Lomailun lomassa liiteriin lattia

Juhannusviikolla saimme lomailun ohella nautiskella mökin pienistä askareista kuten liiterin lattian rakentaminen. Alla oleva kuva kertoo lähtötilanteen, myyrän/hiirien rakastaman maalattian johon heitetty puita ja pitkoja "tasaiseksi" alustaksi. Koska nilkat on meinannut mennä useammin kuin kerran nurin, niin päätimme tehdä kunnollisen ja samalla hengittävän pohjan kun saimme puut poltettua tieltä pois.


 Jotta lahjaksi ahkeruudesta emme saisi myyräkuumetta, varustus oli tämä! Hieman tukalahkoa ja kuuma oli mutta silti turvallisuus ennen kaikkea.


Maata ja maatunutta puuta kaivoimme kolmen kottikärryllisen verran tieltä pois. Lisäksi saimme juhannuskokon ainekset aiemmasta "lattiasta"
 


Maa mökillä on erittäin kivikkoista ja hankalaa kaivaa. Saimme irtomaan pois niin huomasimme että täälläkin niitä kiviä riittää ja tulee olemaan vaikea saada lattia tasaiseksi. Miehellä on onneksi ongelmanratkaisukykyä ja päädyimme kantamaan lisää kiviä liiteriin!

Kun sopivat kivet oli tontilta löydetty ja aseteltu paikoilleen niin niiden päälle teimme kehikon tukemaan lattiaa. Tässäkin jälleen omat haasteensa koska aitan hirsiseinä ei todellakaan ollut suora. Ei myöskään liiterin seinät joka on laajennuksen laajennuksena siihen rakennettu. Kun saimme kehikon suhteelisen tasaiseksi oli aika ottaa vasara käteen ja nakuttaa laudoitus paikoilleen.Lattiasta tuli erittäin hyvä! Tasainen, turvallinen ja ilmava. Seuraavaksi odotellaan että voidaan kaataa ensi talvena puita ja heitellä halot kuivumaan liiteriin. Koska olimme lomalla niin työtahti oli myös sen mukainen. Rauhalliseen tahtiin taukopäivät mukaan lukien meni viikko lattian teossa. 

Ja aikaa jäi vielä nauttia Juhannuksesta kokon, saunan ja vihdan teon merkeissä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti