sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Leppoisaa sunnuntai suunnittelua

Perjantai-iltana pääsin lähteen mökille. Sen verran myöhään tulin että ei oikein mitään jaksanu tehdä, auton purkaus ja patterit sisällä täysille. En viittiny laittaa edes takkaa päälle. Oli hieman viilee kyllä nukkua, noin +19 sisälämpötila.
Aamuun mennessä oli mukavasti noussut ja tarkeni jo olla! 
Aloittelin päivää leikkaamalla nurmikon ja kiroamalla ruttojuuria joita näytti taas putkahdelleen maan pinnalle. Prkl.


Vaikka piha ei ole järjettömän suuri ja nurmialuetta on oikeastaan aika vähän niin tuli silti kunnon hiki että oli ihan pakko mennä järveen uimaan. Ja sekös vasta kylmää olikin! Edelleenkin meidän vesilämpömittari on sisällä hyllyllä joten vaikea arvioida lämpötilaa.. Tosin kyllä vesi tuntui hieman lämpöisemmältä kuin ennen juhannusta jolloin lähti talviturkki.

Mies tuli töistä suoraan mökille ja käytiin illemmalla myös noin tunnin juoksu/hölkälenkillä ennen syömistä ja saunaa. Mökillä on se kiva että meillä ei ole täällä telkkaria. Meillä on radio ja mun läppäri (välillä mukana) josta saadaan sillon tällön katottua Netflixistä joku leffa tai sarja. Ihanaa että voi välillä vaan makoilla sängyllä, lukea kirjaa, kuunnella musiikkia tai kuunnella takkatulen rätinää.

Mies lähti tänään taas töihin ja jäätiin kissojen kanssa tänne ihmettelemään mitäs sitä sitten tekisi. Aamu/iltapäivä alotettiin kupposella kahvia mökin rappusilla, kissojen tutkiessa taas tiluksia josko yön aikana olisi jotain uutta ilmaantunut. Ne viihtyy kivasti kyllä pihalla. Nalasta on kehittynyt vähän liiankin hyvä saalistaja. Tuo päivittäin vähintään yhden päästäisen näytille. Joskus kuolleena, joskus saadaan pelastettua ja vietyä kauemmas mettään tai aitan alle. Nuppu ei taas oikein tajua saalistuksen päälle, hyvä vaan!Täällä on koko päivän ollut pilvessä taivas mutta silti todella lämmin, +23 astetta. Olen puolet päivästä istuskellut terassilla rottinkisohvalla ja lukenut Wilbur Smithin Petolinnut kirjaa. Vaikuttaa kivalta kirjalta.
Lisäksi oon miettinyt ja suunnitellut mitä tekisin saunan tuvalle. Se on nyt meidän vierasmaja mutta ei mun mielestä ihan houkuttelevin. On kovin tumma, synkkä ja tunkkainen. Ajattelin josko saisi siellä ilmettä hieman raikkaammaksi ja beach house tyyliseksi.


Tästä pitäisi lähteä liikkeelle. Seinähirret on oikein hyvässä kunnossa ja kauniin tumman ruskeat. Mutta ajattelin hioo ja maalata ikkunapuitteet valkoiseksi. Ne on tällä hetkellä raakalautaa josta lähtee tikkua ja paljon. Kattopanelit haluaisin valkolakata/kuultokäsitellä. Lattia on lakattua korkki jotain materiaalia. Meidän asunnon remontista jäi vaaleaa vinyylilankkulattiaa yli, haluaisin sen käyttää tänne. Näillä ja sisustustekstiileillä saisi ilmeestä paljon raikkaamman kuin nyt on. 

Tätä projektia voin itsekseni tehdä. Laituriremppaa en kyllä uskalla yksin tehdä ettei käy vahinkoa ja saa tyyliin kiveä jalan päälle ja huku...

Tuvassa on myös äiten kummisedän 60-luvulla tekemät keittiönkaapistot liukuovilla. Näissä retroissa maalipintakin on alkuperäinen. Mökissä kuitenkaan ei tehdä enää ruokaa joten aika näistä on luopua. Ajattelin laittaa tori.fi sivulle nämä myyntiin, olisikohan kellään käyttöä..? Ja Nala yrittää näyttää söpöltä taas siinä onnistumatta :D

Mutta keitämpä vielä kupillisen kahvia ja siirryn välillä kirjan kimppuun terassille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti