sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Löylyä lissää!

Saunasta siis kyse! Meillä on mökillä ehkä maailman paras sauna!!
Löylyt on ihanan pehmeät ja kosteet. Puukiuas antaa hyvän tuoksun saunotellessa. Lattiassa olevat vajaa sentin raot takaavat että raikasta ilmaa tulee reilusti ja löylyt pysyy tarpeeksi kosteina. Kiukaan ympärillä on vesisäiliö josta saadaan kuumaa pesu vettä. Vesi kannetaan järvestä. Hiuksista tulee ihanan pehmeät kun pesee järvivedellä!! En tykkää kuivasta ja ylikuumasta saunasta :D

Saunassa oli myöskin hieman turhempaa tavaraa jota karsittiin pois. Ostettiin uutta, löylykuuppa yms

Sauna näytti alunperin tältä

Rakastuin saunassa jo valmiiksi olleeseen tummaan väriin. Ja halusin sitä korostaa sitä entisestään. Seinät näytti siltä että puuta oli poltettu ja näin saatu tumma pinta. Tähän en ihan lähteny ja pääti että kerros maalia riittää.

Ensin sauna tyhjäks ja lauteet pihalle. Vähän sanomalehtee lattialle ettei hirveesti sotke :D
Seinät ja lauteet saivat uuden värin Supi saunavahan ansiosta. 3l pönttö K-Raudasta riitti just ja just. Annoin kunnolla kuivua ja kannoin tavarat sisälle. Sitten lämmitettiin sauna jotta pinnat kuivuvat kunnolla. Ei menty ite vielä saunoon. 
Seuraavalla kerralla oli mukava nauttia hyvinstä löylyistä uudessa saunassa. Aikaa meni yksin mulla tähän vaan päivä! Ettei kovin suuri urakka lopulta ollu kyseessä :)Lattia ja katto jäi käsittelemättä jotta ei liian tummaksi sauna tule. Kattopalkki oli valmiiksi jo tumma. Punaisen tiilen päälle tuli vielä vanhanajan silitysraudat koristeeksi. :)

Miltäs näyttää? Kelpaisko löylyt :D Loppuun vielä vierekkäin ennen&jälkeen kuva.
1 kommentti: