keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

DIY fireplace

Viikonloppu ja vapaapäivät meni hujauksessa! 
Ensin olin siskon mökillä (isovanhempien kotitalolla) tekemässä pihahommia. Kerättiin iso kasa oksia ja risuja jotka piti polttaa ensi talvena mutta ne menikin nyt. 11 tuntia kesti kaiken kaikkiaan, sytyttämisestä viimeiseen hiillokseen. Pitkä päivä!

Saunan ja hyvien yöunien jälkeen lähdin siskon mökiltä omalleni jotka on kivasti noin 10km päässä toisistaan. Äitini tuli mun avuksi maalaus hommiin, onneksi! Saatiin yhdessä tehtyä nopeemmin ja kivaa kun oli seuraa :)
Alkuun piti ottaa ennen-kuvat joka puolelta. Sitten imuroitiin takka, muuta esisiivousta ei tehty. Sitten teippaukset ja muut suojaukset ja maalaaminen alkoi!!!

Ennen kuvia


Tupa/olkkari


Pikkuinen keittiö


Yläkerrasta 


Ensimmäisenä päivänä saatiin maalattua tiilet kauttaaltaan, aikaa meillä meni noin 6 tuntia kahvitaukoineen. Muutamia hieman hankaloita paikkoja löytyi kun ei otettu portaita tieltä pois. Selkää ja niskaa särki kyllä illalla! Työergonomiasta ei tietookaan. Oli silti sen arvoista!! :) 
Maalina meillä oli perus Ykköspohja-pohjamaali valkoinen. Se on monipuolinen ja kestävä maali. Jos/kun tulevaisuudessa nokee nousee etuseinälle luukusta niin samalla maalilla vaan uusi kerros päälle! Iskä suositteli sitä, heillä on toisella mökillä grillikatoksen takka myös maalattu tällä ja on kestänyt hyvänä vuosia. Ja halpaa. Välineinä muutama leveempi pensseli ja pari pienempää patteripensseliä joilla sai tiilen ja rappusten väliin jääneen raon paremmin. 


Seuraavana päivänä mentiin vielä viimeistelemään ja ottaan suojukset pois. Seuraavaan kertaan jäi tosin vielä takan ovipeltien ja tuhkaluukun maalaus mustaksi. Kelit suosi maalareita, aurinko paistoi ja oli lämmintä. Ihanaa olla mökillä! 

Tässä kuvia lopputuloksesta! Mökki näyttää ihanan valoisalta ja monta neliöö suuremmalta!! :)

Innolla odotan kesää että pääsee jälleen mökille!!! <3
2 kommenttia: