keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Uudet portaat

Viime viikonloppuna kävin taas mökillä. 
Tällä kertaa projektin alle pääsi portaat. Vanhat oli alkuperäiset ja aika kärsineet. Kusiaiset oli jo alimmalle rapulle tehneet pesän, niin lahoks oli päässyt. Esimmäinen lauta lähti todella helposti, ihan kun ei olisi ollut ollenkaan kiinni.. Viime kesänä jo katseltiin että portaat täytyy uusia, sateella varsinkin oli jo vaarallisen liukkaat ja kun lakastiin lehtiä pois niin lähti parista kohtaa puulastuja mukaan.Tästä näkee kuinka hyvässä kunnossa lankut oli :DKoska olin yksin mökillä, mulla meni useampi tunti saada raput purettua. Ilma oli kuitenkin sopivan kuiva ja lämmin, mukavan rauhalliseen tahtiin puuhailin.
Vanhat lankut vein rantaan uudelle kokko paikalle. Tein risuille pohjan eurolavoista ja näitä lankuista.Lopulta tulos näytti tältä. Sain haravoitua mökin alle kertyneet lehdet ja tehtyä pohjat valmiiksi. Mun isä oli jo kotonaan aloittanut uusien portaiden tekoa ja toi ne mökille jossa sitten paikallaan viimeisteltiin. 
Odotellessa havaroin muutenkin pihaa ja siivoilin oksia pois jotka oli jääny talvelta kun puita oli kaadettu.


Portaiden edessä oli vanha, suuri kivilaatta joka siirrettiin iskän kanssa uusien portaiden alle "tukipuuksi" Se oli törkeen painava!! Passiin saamista vaikeutti kun laatta oli valettu paikalleen eli isoja kiviä oli jäänyt pohjaan. Niitä kuitenkin lekalla iskä hakkas pois ja teki suuren työn että saatiin portaat paikoilleen ja suoraan. Siitä iso kiitos iskälle! :)
Vanhat laatat jäi seuraavaan kertaan jolloin pitäisi ne ottaa pois ja tasoittaa maata ja laittaa uudet laatat jotka ostin Starkista 1,50e kappale. Iskä laitto muutaman laatan jo paikoilleen meille malliksi miten kannattaa jatkaa ensi kerralla.Portaat täytyy vielä käsitellä kesän lopulla jotta saadaan väri sopimaan mökkiin. Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti