keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Sienimehtällä

Samana viikonloppuna kun tehtiin lattiaa saunan tupaan niin käytiin lähistöllä kokeilemassa onnea löytyisikö talven varalle sieniä. Ja kyllähän me löydettiin suppiloita kohtalaisesti vaikka alkuun näyttikin melko heikolta. Mun sienestyksestä oli aikaa reilu vuosi ja avokki oli ollut viimeksi lapsuudessaan sienimettällä joten toiselle piti vähän opettaa mitä sieltä mettästä etittiin :D
Hienosti avokki löysi!

Oke tää oli mun kori
Päivä oli erittäin kaunis vaikka melko viileä. Kunnon syyskeli, pilvetön taivas ja kylmä viima! Kissat nautiskeli taas ulkoilusta ja kävivät kanssa metsästämässä välipalaa.Löydettiin me parin tunnin aikana sieniä aika kivasti, suppilovahverot on kyllä niin hauskoja siitä että ensin ei nää yhtäkään ja kun yhden löytää niin näkeekin isoja ryppäitä sieniä. Kolot ja kaatuneiden puiden aluset oli suosittuja kasvupaikkoja. 
Kotona sitten vaan paistettiin sienistä ylimääräinen neste pois ja laitettiin sopivan kokoisiin, valmiisiin soosipusseihin pakkaseen odottamaan talvea.

Sopivasti sieniä pannulle

Paistetaan niin että ylimääräinen neste haihtuu pois

Sienet hiukan kutistuu ja ns. nuupahtaa

          
 Ei me kaikkea heti pakastettu. Tehtiin kyllä kunnon suppilovahverokermaruohosipulikastike possun fileepihvien kylkeen. NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti