sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Syksyn työt

Heippa!
Täällä aloitteleva syyslomalainen kerkee jo kirjotteleen viime viikon kuulumisia kun käytiin viettämässä viikonloppu mökillä huoltohommia tehden.

Ensiksi olin ostanut Jyskistä 23e luonnonvalkoisen laskosverhon joka laitettiin meidän ns. pukeutumishuoneeseen. Päämökin pikkuinen alkovi on mun mielestä liian pieni ettei sinne kunnollista sänkyä saa, siis tarpeesi leveetä. Tilassa on nyt ainoastaan kirjahylly, siivouskaappi ja todella vanha käsin veistetty vuodesohva joka toimii meidän laukkujen säilytyspaikkana kun ollaan mökillä. Ja palataan verho asiaan niin pikkuhuoneessa on iso ikkuna joka on suoraan naapurin ajotielle päin. Siinä kun saunan jälkeen kuivailee ja pukee päälleen niin näkymät ulos on aika esteettömät. Sen vuoksi päädyin ostamaan verhot jotka nyt asennettiin paikoilleen. Ensimmäisessä kuvassa on sivuverhot mutta ne on melko läpikuultavat ja lisäksy verhotanko on liian lähellä seinää eli verhoja ei voi sulavasti liikutella kokonaan ikkunan eteen. Ja varsinkin kun niitä puita kaadettiin reilulla kädellä mökin takaa niin näkösuoja hävisi kokonaan. Laskosverho on ikkunan levyinen eli 110cm. Oli aika hankala löytää mielestä verhoa kun mitta ei ihan standardi ollut. Onneksi oli tarkkasilmäinen ystävä joka vinkkas että Jyskistä löytyy :) Verho on kiinnitetty kolmesta kohdasta nipsun tyylisellä systeemillä eli verhon saa vaikkaa ikkunan pesun ajaksi pois tieltä mutta karmissa pysyy kiinnikkeet.Lopputulos näyttää kivalta, pehmeältä ja ajaa asiansa täydellisesti. Kun verho on laskettu ja ulkona on pimeää niin sisätiloihin ei enää tietä näe :)

Lisäksi tehtiin ulkona huoltohommia. Puhdistettiin katot, rännit ja haravoitiin yläpiha. Rantaa ei ehditty haravoimaan kun valo loppui kesken ja aamusta heti lähdettiin kotiin miehen veljen väitöstilaisuuteen.
Päivässä kuitenkin saatiin paljon aikaseksi, oli kuivaa mutta koleeta. Helpotti haravoimista kun lehdet ei painanu tonnia :D 
Meillä oli myös mun iskän hiace lainassa, kerättiin se täyteen polttopuita kotiin vietäväksi ettei lopu kesken talvella. Kotonakin on varaava takka jota lämmitetään melkein joka toinen päivä. Saatiin kaikki puut pihasta pois eli kun talvella metsuri tulee kaataan uusia puita niin niille on nyt paikka valmiiina.
Lehtiä olikin melkoinen määrä ja tavoitteena onkin vähentää lehtipuita huomattavasti ja jättää männyt pystyyn :D Siinö onkin useamman vuoden projekti! Olisin vielä halunnut käydä sienimettässä uudestaan mutta sinne ei nyt ehditykään joten sienikori sai paremman käyttötarkoituksen.. Ehkä ensi kerralla vielä päästään käymäään mettässä. Suppilovahveroita kun voi löytää ihan hyvin vielä joulukuussakin, niitä ei pakkanen haittaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti