sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Juhannusvihta

Hyvät Jussit kaikille! 

Me katsoimme Youtuben ihmeellisestä maailmasta ohjeet kuinka valmistaa vihta juhannussaunaan. Videolla se näyttikin erityisen helpolta mutta meillä ihan ekalla kerralla ei tullut tyylipuhdasta suoritusta. Ensiksi kerättiin rantakoivusta tarpeeksi paljon oksia. Tultiin terassille sateensuojaan ja alettiin karsia sopivia oksia. Kissojen mielenkiinto heräsi tässä vaiheessa ja ilmottautuivat avuliaiksi apureiksi.Kun sopivia oksia oli kertynyt hyvän kokoisena vihdan verran eli noin 25-30kpl niin oli aika tehdä yhdestä kuoritusta oksasta ns. panta jota väännettiin kierteille niin että oksa pehmeni eikä katkeaisi sidonnan yhteydessä.
Tässäkin hommassa Nala tuumasi että hänen apuaan tarvitaan ehdottomasti. Ensin panta pujoitettiin vihdan läpi, vedettiin pari kertaa kahva kohdan ympäri ja lopuksi niiden ali ja kunnon kiristys. Samoin tehtiin oksien loppupäähän ettei vihdan pää harota, pari kierrosta ympäri ja kiristys sekä lopuksi silmukka mistä vihdan saa kätevästi saunan jälkeen roikkumaan.
 Ja sitten saunomaan. Tältä erää kesäloman viimeinen päivä menossa. Huomenna töihin iltavuoroon. Emme kuitenkaan lähde vielä tänään vaan nautimme ukkoskuuroista ja viimesistä löylyistä. Huomenna aikanen herätys, pikasiivous ja pakkailu ja paluumatka kohti kaupunkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti