perjantai 11. toukokuuta 2018

Täällähän on kesä!

Terve!
Miniloma mökillä ja täällä on täys kesä meneillään! (loma ja loma, työntäyteiset vapaapäivät siis) 

Keskiviikkona koitti vapaapäivä ja aamusta lähdin jo liikenteeseen. Ensin kauppojen kautta porukoille hakemaan iskää ja hiacee avuksi. Käytiin Ylöjärvellä, Pieni soramonttu firmassa ostamassa kasa multaa. Peräkärryllinen tuli eli reilu kuutio, hinnallakaan ei oltu pilattu 50e. 
Ajattelimme että paikkaamme viimeksi tehdyn nurmialueen ja kylvämme nurmen uudelleen koska vanha oli melko laikukas ja epätasainen. Maa oli niin savista ettei siinä kasvanut mitään.
Sitä ennen kuitenkin piti mökki siivota talven jäljiltä kesäkuntoon. Mulla meni muutama tunti yksin siivotessa kun mies oli vielä keskiviikon normaalisti töissä että pääsi perille vasta illalla. 
Torstaina aloitettiin pihahommat melko aikaisin, lämpöä piisasi. Hiki tuli heti, koko päivän ollut 18-22 astetta lämmintä ja työ ei ollut kevyimmästä päästä.


Työnjako oli että minä lapioin multaa kottikärryyn ja roudasin paikalle, mies tasoitti ja kasteli. Meillä ei edelleenkään mitään juoksevaa vettä ole eli ämpärillä haki järvestä ja ikivanhalla metallisella kastelukannulla asia hoitui.

Nupulla on melko tiukka ilme..

Ainoa ongelma oli että multa loppui kesken.. Kävimme sitten ostamassa muutaman pussin lisää Kuhmoisten rautatarvikekaupasta. Sunnuntaina kerkeämme viimeistelemään sitten.
 
Kissat nauttivat vapaudesta ja lämmöstä. Kivaa kun voi kirmata vapaana ja saa erittäin raikasta vettä myös juotavakseen. Harmi vain että Päijänteen vesi oli jo niin korkealla ettei päästy kiville hyppimään niinkuin viime keväänä. Piti tyytyä sitten ämpäriveteen. Puita lastasimme hiaceen myös kotiin vietäväksi.
Tämän jälkeen ansaitusti saunaan ja minä jopa kävin järvessä. TALVITURKKI on heitetty ja vieläpä oma-aloitteisesti. Herra kyllä tarjoutui kantamaan minut järveen ja dippaamaan mutta totesin että jos menen niin mene itse :D Oli kylmää, vappuna oli vielä jäätä!
Lauantaina eli huomenna onkin tarkoitus pitää halkomatalkoot joten teimme tilaa liiteriin. Minun vanhempani ja siskoni poikaystävänsä kanssa tulee auttamaan. Herra tosin on lähtenyt humpalle tänään, Helsinkiin Metallican keikalle joten taidamme jättää hälle oma pikku pinon halottavaksi huomisillaksi :D


Tänään vielä siivoilin pihaa, haravoin kaikki risut pois ja istutin toiveikkaasti kesäkukat. Tuskin on hengissä enää seuraavalla kerralla kun mökille tullaan :D
Ajattelin kuitenkin värkätä tyhjästä limsapullosta vedenannostelijan jos se vaikka helpottaisi kukkien janoa. Pinterestistä löysin jonkinlaisen kuvaohjeen. Katsotaan ensi kerralla oliko hyödyllinen.. 

Nyt taidan katsoa leffan ja sitten mennä nukkumaan että jaksaa reippaana tehdä huomenna töitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti