maanantai 25. kesäkuuta 2018

Meidän Juhannus 2018

Juhannus on ohi ja vapaat alkaa minun osaltani olemaan tässä. 5 päivää saanut mökkeilystä nauttia onneksi. Huomenna yövuoroon mutta sitä ennen yksi yö vielä mökillä.
Syötiin juuri karitsan niskakiekkoja grillissä valmistettuna, sauna lämpiää ja odottaa löylyttelijöitä.

Meillä oli varsin rauhallinen juhannus. Kahdestaan, kissojen kanssa mökillä ilman kummempia suunnitelmia. Aattona oli melkoinen myrsky, sähkötkin meni kerran. Muut päivät on olleet melko mukavia.

Itse tulin jo keskiviikkona mökille kissojen kanssa ja ilma oli upea. Aurinko paistoi ja oli 22+ lämmintä. Mökissä oli hieman vilpoisempaa mutta patterit täysille muutamaksi tunniksi niin tarkeni nukkua.
Mitää suuria hommia ei ollut suunnitelmissa, tarkoitus oli rentoutua. Aikani kuluksi kuitenkin kitkin talon ympäryksiä puhtaaksi, ajoin nurmikon ja vielä rantaa avasin kitkemällä vesiheinät sun muut kivikon välistä pois. Mies tuli torstai-iltana töiden jälkeen ja joutui myös puutarhahommiin seuraavana aamuna juhannusaaton kunniaksi. Minä jatkoin rannassa hommia ja bongailin samalla villielämää. Veikkaan että tuo on Isokoskelo poikueineen..


Ilman saunaa ei mökkeilystä tulisi mitään. Ja juhannusvihtahan myös piti valmistaa. Kaadettiin pihalta pari pientä koivun alkua joista sai kaksi hyvää vihtaa. Sujui paljon paremmin teko nyt kuin viime juhanuksena.
Iltaa kohden keli kuitenkin huononi ja alkoi tuulla vain kovempaa ja vettäkin tuli aina välillä. Saunan jälkeen todettiin että taitaa olla aika mennä nukkumaan :D


Yritettiin ottaa onnistunut kesäkuva minusta, not :D

 Juhannuspäivä olikin jo huomattavasti parempi. Aamupäivällä taas puuhasteltiin pihan parissa ja sitten alkoi nälkä vaivaamaan joten totesimme että mennäänpä taas ravintola Wonkamieheen Pihlajakoskelle. Mökiltä ajaa noin puolituntia seuraavaan kylään. Mentiin maisemareittiä pitkin.
Wonkamiehessä on super hyvät ruoat. Oikeasti kannattaa käydä jos vahingossakaan liikkuu täälläpäin! Itse maistoin savulohisalaattia ja se oli törkeä hyvää. Mies söi tutun wonkaburgerin jossa on revittyä possua ja sipulirenkaita. Sekin on todella hyvää! Ruokalistaan kannattaa tutustua täältä Wonkamies 
Vieressä on Pihlajakosken vieras satama jossa pieni kahvila. Kierreltiin ympäriinsä ja ihasteltiin maisemia. Wonkamiehen kyläkaupasta ostettiin myös jälkkärijäätelöt.Illan päätteeksi saunaan ja kävinpä minäkin pulahtamassa Päijänteessä. Vesi oli kylmää kuten arvata saattaa. Tämän kummempaa juhannuskokkoa ei nyt tällä kertaa tullut kuvattua :D

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti