keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Pikavisiitti. Työt, lenkkeily ja sienestys.

Heips!
Aina kun mökillä tulee käytyä niin kuvia räpsii kymmeniä. Maisemat on niin lempparit että haluaisi vaan jäädä penkille istumaan rantaan ja nauttia. Mutta koska se ei mahdollista aina ole niin muistojen tueksi kuvia, paljon! 

Niillä voi täyttää blogin kaikkien iloksi. Tai ainakin omaksi.
  

Vaikka maisemissa mieli lepää niin huomaa ne tekemättömät työt. Laituri ei ole kovinkaan edennyt kuten kuvasta näkyy. Ja koska Päijänne on noussut korkeammalle kuin viime kesänä niin osa kivistä on mennut uppeluksiin. Se tarkoittaa sitä että pitää vielä lisää kiviä sukeltaa jotta veden maksimimääräkään ei yllä tulevalle lautakannelle. Koska jos kansi tulee liian matalalle ja esimerkiksi syysmyrskyissä tuulee ja pärskyt jäätyy ja jää kiinni kannen alle niin keväällä jään paino on liikaa kun vedet vetäytyy alta ja kansi murtuu.. Joten hommaa piisaa siis vielä paljon.

Kävin kukkien ja nurmikon kastelun jälkeen kävelyllä. Mökki sijaitsee pienen vuoren juurella johon on kiva kiivetä.Hiki tuli kun kiipesi. Oli niin kuuma päivä, +25 taas. Kukat kukki polun varrella. Näkyi kaiken maailman pörriäisiä ja joku isompikin elukka oli polkua käyttänyt papana kasasta päätellen.


  
Lenkin tarkoitushan oli mennä etsimään korvasieniä kotiin viemisiksi. Turhaa. Loppusuoralta löytyi, yksi, pieni. Jäi kasvamaan tievarteen. Tänä kesänä ei sitten korvasieniä saatu. Pikaisesti pulahtamassa järvessä ja sitten paluu Tampereelle jonka jälkeen vanhempien mökille syömään ja saunoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti