tiistai 2. lokakuuta 2018

Syksyn viimeinen savotta

Hei.

Tämän syksyn viimeisimmässä risu / rutakko / rämeikkö savotassa tuli raivattua oikein kunnolla. Puita ei kaadettu kuin pari keskenkasvuista mutta naapurin ja meidän rajalta siivosimme hyväksi näköesteeksi todetun pajukon. Syy tälle on se että alue on useita metrejä leveä, se tulvii joka vuosi. Vesi nousee Päijänteestä alkukesällä korkealle joten alue on ollut vuosikymmeniä käyttökelvoton. Alue on noin puoli metriä alempana kuin kuvassa nähtävä nurmialue. Alue nousee myös rannalta noin 35metriä rajaa pitkin tontille päin joten melko laajasta alueesta on kyse.
Suunnitelmana on raivauksen jälkeen kaivaa kunnollinen oja naapurin ja minun välille ja tontilla olevista kivistä rakentaa muuri ojan viereen niin kuin naapuri on kymmeniä vuosia sitten tehnyt.


Sateisen kelin ansiosta saatoimme samantien polttaa risut joita kertyi taas paljon! Kokon poltto on kaikkein helpoin ja nopein tapa siivota jäljet.

Alla oleva kuva on otettu pari viikkoa ennen talkoita, kävimme isäni kanssa katsomassa ennalta kuinka talkoot hoidetaan. 
Sen alla kuva melkein samasta kohtaa, talkoiden jälkeen. Ero on melkoinen.
Kuvissa näkyvät valkoiset kepit merkkaavat rajaa. Alue on melko suuri joka tähän asti on ollut käyttämättömän. Jatkossa toivomme että saamme tontin neliöt hyötykäyttöön tämän myötä.Pitkä projekti tästäkin syntyi. Kevät talvella pitäisi vielä kaataa muutama koivu että keväällä saisimme kaivurin tontille tekemään ojaa ja vierittelemään kiviä jorpakkoon. Tiätää mitä tekee kun lähtee "rentoutumaan" mökille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti