maanantai 8. lokakuuta 2018

Vaahterakranssi

Heippa.

Syksyssä on niin kauniit värit että peukalo keskellä kämmentä tyyppinenkin askartelija heräsi!
Ihastelin instagramissa ja mainoksissa kuvia syksyisistä sisustuksista ja koristeluista ja päätin kokeilla itsekin myös yhtä. Nimittäin vaahteran lehdistä tehtyä ovikranssia. Ohje näytti sen verta simppeliltä että ajattelin onnistuvani.

Ensin eilen kävimme mieheni kanssa kävelyllä ja keräsimme muovikassin täyteen eri kokoisia ja värisiä lehtiä. Punertaviakin löydettiin muutamia. Ilma oli kaunis kun lähdimme mutta pian alkoi sataa rakeita kunnon kuurona! Aurinko paistoi silti melkein koko lenkin ajan emmekä kastuneet juurikaan.
Kotona mieheni väänsi minulle rautalangasta sopivan kokoisen lenkin valmiiksi. Menin yöksi töihin ja otin tarvikkeet mukaan sinne. Käytin hiljaiset hetket hyväksi askarrellen. Mukana oli oikein ohutta rautalankaa ja pihdit.Seuraavaksi valitsin melko saman sävyisiä lehtiä kolme kappaletta, rypytin ne ja sidoin ohuella rautalangalla nippuun. Jätin jokaisen nipun päähän noin 5cm rautalankaa jotta sen sai helpolla kieputettua ison rautalangan ympärille.Muutama kymmen nippua myöhemmin kranssi alkoi olevaan valmis. Sormenpäät alkoi olemaan punaiset ja hieman arat viimeisten nippujen kohdalla mutta muutoin oli todella helppo, yksinkertainen tapa saada näyttävä ovikranssi syksyksi. Ei huono vaikka itse sanonkin. Suosittelen kokeilemaan myös itse!


Mitäs mieltä olette? :)

2 kommenttia: