maanantai 17. joulukuuta 2018

Vielä pieni lisähomma tälle vuodelle

Moi!

Melkein extempore reissu mökille tehtiin vielä nyt viikonloppuna. Sunnuntaina oli vapaapäivä ja aiemmin viikolla totesimme isäni kanssa että tuskin tällä vuosikymmenellä enää Päijänteen pinta tulee olemaan noin alhaalla kuin nyt, joten päätimme käyttää tilanteen hyödyksi.

Ilma oli melko raikas. Pakkasta oli vain -6 astetta mutta.. Mutta järveltä tuuli jäätävää tihkua joka teki pakkasesta noin -20 asteista. Näin ilmatieteenlaitoksen appi kertoi. Näpit ja varpaat jäätyi. Luulisi, että olisi jo vuosien varrella oppinut kuinka pukeudutaan ulkotöihin, mutta kun ei niin ei. Mökkiin olimme onneksi jättäneet patterin päälle, pienelle peruslämmölle. Teki hyvää ruokatauolla ottaa kengät pois jalasta ja laittaa kiinni patteriin hetkeksi!
Olemme aiemminkin miettineet laiturin suurentamista. Nyt järven pinta on ennätysalhaalla joten isä pääsi käsiksi kuivin jaloin kiviin jotka normaalisti on pinnan alla. Niihin porattiin molempiin 5 reikää. Näihin reikiin laitetaan harjaterästä ja valetaan betonipilarit joskus tulevaisuudessa. Näin saadaan laituria jatkettua pari metriä pidemmälle.
Samalla reissulla tarkistettiin rajat ja merkattiin rantaan rajapyykit. Isä porasi niihinkin kiviin reiät joihin laitettiin metallikepit. Muutama puu myös merkattiin metsuria varten. Keväällä taas kaadetaan puita, jotta kaivuri pääsee tekemään ojaa rajalle. 
Siskon koira oli mukana mökillä. Hän löysi aarteen yläpihalta. Joltain jäi pää syömättä.. Hän harmitteli kovasti kun heitin aarteen takaisin järveen enkä antanut välipalaksi.
1 kommentti:

  1. Kyllä sitä luulisi, että oppisi pukeutumaan ulkotöihin. En itsekään ikinä osaa pukeutua oikein ulkotöihin. Meillä talon rakennus meneillään ja oltiin viikonloppuna laittamassa harjateräkset paikoilleen. Kyllä taas varpaat sekä sormet jäätyivät. https://www.mkraudoitus.fi/raudoitteet/

    VastaaPoista