perjantai 21. kesäkuuta 2019

Juhannus2019

Rentouttavaa ja aurinkoista (välillä pilkahtelee pilvien lomasta) Juhannusta kaikille!

Mökin terassilla, sohvalla istuskellessa on helppo hukkua omiin ajatuksiinsa. Seurailee pikkulintujen ilmaveivejä kun metsästävät hyttysiä sun muita ötököitä. Tai katsoa kun kissoista toinen alkaa käkättämään haarapääskylle joka lentää välillä lepäämään samaiselle terassille. Tai ihmetellä mitä ne kissat nyt metsästää ja todeta että sisilisko jäi kiinni ja se tarvitsee pelastaa pinteestä. Häntä tosin jäi matkalla johonkin..
Juu kyllä tässä hukkuu ajan vietäväksi. Tuntikausia voi istuskella tässä ja katsoa maisemia. Mikäs sen parempaa kuin rentoutua. No tietää mökkiläisenä että tuohan ei lähellekään ole koko totuus. Ikuinen työleiri myös aika ajoin itseään muistuttelee ja kun näitä maisemia ihastelee niin huomaa ajatusten taas karkaavan uusiin tai ja seuraaviin projekteihin.. 

Kesäkuun vaihteessa kävimme ensimmäisen mökkiviikonlopun viettämässä ja siivoamassa paikat kesäkuntoon. Nurmikkokin leikattiin ja pientä pihahommaa tehtiin sisätilojen puunauksen lisäksi. Nyt tiistaina saavuimme ensimmäistä osaa kesälomasta viettämään viikoksi ja totesimme että tämähän on kuin viidakko. Nurmikko oli kerennyt villiintymään melkoisesti ja kaikki muukin kasvillisuus oli röyhässyt. Ensimmäisenä ruohonleikkuri laulamaan. Yläpiha saatiin leikattua ja kitkettyä enimmikseen ensimmäisenä päivänä. Seuraavalle päivälle jäi rannan raivaus.







Lupiinit on mielestäni kauniita ja olennaisesti kuuluu juhannukseen. Vaikkakin lupiinit on nyt asetettu pannaan niin minun pihaa ja rantaa ne saa edelleen koristaa, ainakin rajatulla alueella. Toisin sanoen siis on tuskan ja työn takana saada raivattua kaikki pois! 
Jatkoimme seuraavana päivänä rannan siivoamista. Mies leikkasi nurmikkoa ja minä kitkin karkuun pyrkiviä lupiineja. Hiki siinä hommassa meinasi tulla. Lupiineilla ei ihan hennoimmat juuret olekaan joten ymmärrän kuinka suuri projekti olisi hävittää kasvi kokonaan. Toistaiseksi tyydyn karsimaan ja nauttimaan juhannuskukistani. 





Nyt ranta näyttää jo siltä että voimme alkaa juhannuksen viettoon. Mitä nyt perinteiset puutalkoot ja laiturin kivien kokoomista olisi myös tiedossa. Ensimmäinen lomaviikko sujuu rattoisasti puuhastellen. Ja terassin sohvalla istuskellen ja hukkuen taas omiin ajatuksiin.




Nauttikaahan Juhannuksesta! 





- Sanna -




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti