tiistai 30. huhtikuuta 2019

Huhtikuun puoliväli

Moikka ja aurinkoista kevättä kaikille! Ja hyvää vappua myöskin!

Huhtikuun puolessa välissä
olimme porukalla jälleen puutöissä mökillä. Apuna perinteinen joukko. Minun vanhemmat, sisko ja hänen poikaystävä, mies ja minä. Sekä Peki-koira tietty vahtimassa porukkaa.Metsuri oli käynyt etukäteen kaatamassa puut ja pilkkonut myös ne klapi-mittaan. Kuhmoisissa on aina ollut täyden kympin palvelu kyllä! Isossa kaupungissa tuskin palveltaisiin näin hyvin. Puita tuli taas melkoinen kasa. Siinä meille riittää halottavaa kesäksi. Tietää taas ettei mökillä tylsää hetkeä tule!
Päivä sujui nopeasti lämpöisessä auringossa. Lunta oli vielä, kuten kuvat näyttää. Kokko poltettiin rannassa, risut sun muut roskat meni siinä samalla.
Päijänne oli vielä jäässä lahdelta ainakin tuolloin. Sen verran ohuelta näytti kuitenkin ettei uskaltanut rannasta enää jäälle mennä. Koirallakaan ei ollut nyt pelastusliivejä päällä mutta onneksi ei ollut liian höntti ja lähtenyt jäille.


Luin jostain että virkatut valeampiaispesät estäisivät oikeita ampiaisia tekemästä pesää esimerkiksi terassille jossa vietetään paljon aikaa. Ampiaiset on kuulemma hyvin reviiritietoisia eikä tee pesää jo vallatulle alueelle. No päätin että kokeillaanpa tätä myös. Meillä on joka kesä terassille tehty pesä. Kerran toinen kissa kokeili ampiaista ja seurauksena turposi tassu kaksinkertaiseksi. Löysin facebook kirppikseltä tekijän jolta pesän ostin. Nyt asennettiin se paikoilleen katon rajaan, jossa aiempina vuosina on ampiaispesä ollut. Katsotaan ensi kerralla oliko tästä hyötyä.. Mielenkiinnolla odotan!
Hommat saatiin melko nopeasti tehtyä. Kokon hiipumista odotellessa meni pisin aika. Keli oli kuitenkin kuiva ja melko lämmin niin mikäs siinä nauttiessa raikkaasta ulkoilmasta. Ja suunnitella seuraavia hommia. Muun muassa talas täytyisi korjata ja tilata paikallinen kaivurikuski katsomaan ojan paikkaa ja kiviä joita täytyisi vieritellä tieltä pois. Nyt vuoresta laskeva sulamisvesi ei pääse sujuvasti järveen saakka kun talaan vieressä on korkea maakaistale muodostunut. Sen kun kaivurilla kaivaa auki niin ei näitä lätäköitä pääsisi syntymään.

Loppuilta vietettiin siskon mökillä saunoen ja syöden hyvin. Perinteinen pääsiäisen kärsimysateria perheen kesken. Hyvää oli!!
- Sanna -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti