torstai 14. tammikuuta 2021

Ihka oma parkkipaikka

 Moikka!

Kun kaivinkone kävi viime postauksessa kylässä niin se oli oikein ahkera. Teki rumpuojan lisäksi myös mökin taakse ihka oman parkkipaikan

Muutama vuosi sitten Elenia kaivoi sähköjohdot maahan jottei jatkossa tulisi niin usein sähkökatkoja. Tuolloin kirjoittelin postauksen siitä kun mökille johtanut tie alkoi painua niin pahasti, että tavallisesta autosta meinasi pohja raapia maata aina kun pihaan ajoi. 


Sähköjohto meni tien ali rajaa pitkin rajapyykille missä aiemmin oli sähkökaappi, josta johto jaettiin minun mökkiini meneväksi. Rajapyykiltä minun mökkiin menevä johto oli vähän sinnepäin kaivettu aikoinaan maahan. Se piti löytää ja kaivaa käsin esiin ennen kaivinkoneen pääsyä alueelle. Mökin takainen alue oli lähinnä kiviä, puun alkuja ja risuja oleva alue. Hienoa saada se vihdoin hyötykäyttöön!


Kuvissa näkyvät autot ja punainen talli on naapurin puolella, saimme ystävällisesti lainata pihaa että saamme säilytettyä kalustoa ja kaivuutyöt tehtyä viikonlopun aikana.


Kivaa kun sai katsella vierestä kun kone teki töitä!

No vähän joutui myös mies ja minun isä tekemään tekemään itse töitä. Kun sähköjohto oli kaivettu esiin, sai kaivinkone kauhoa maata ja kiviä alueelta pois. Tarkkaa työtä teki tontin rajoja myötäillen, kun alue oli saatu tasaiseksi niin sähköjohto vedettiin reunoja pitkin ja peitettiin hienolla hiekalla, jotta jos tulevaisuudessa johto pitäisi kaivaa esiin niin se oli suhteellisen helppo homma.Maapohja on melko savinen kyseiseltä kohdalta joten siihen tuotiin hiekkaa tasoittamaan aluetta. Annamme maan painua ja asettua jonkin aikaa, kunnes tulevaisuudessa olisi tarkoitus tuoda siihen hiekkaa tai mursketta jotta parkkipaikasta tulee kestävä. Hyvin se tosin nytkin kesti kaivunkoneen yms painot!
Naapurin perunapellolta tuli tuohon kuvan alakulmaan tien ali rumpu ja kohtaan, jossa näkyy vielä kapenevasti vihreätä, lähtee taas rumpu minun tien ali toiselle puolelle. Siihen meillä oli tarkoitus asentaa salaojarummut ja peittää ne hiekalla että parkkipaikalle on helppo ajaa, peruuttaa ja kääntyille kuinka haluaa. Tämä homma toteutettiin pari kuukautta myöhemmin. Muutaman vuosikymmenen vanhat räsymatot toimivat suodatinkankaina tällä kertaa. Rummut asetettiin paikoilleen ja peitettiin hiekalla.

Kelpaa kruisailla pihaan!

                                                    - Sanna -

3 kommenttia:

 1. Kätsyä tuollaisten räsymattojen käyttö suodattimina! Meidänkin pitäisi saada tehtyä salaojat mökille tänä kesänä Mikkelissä. Sielläkin maapohja on aika savinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat sen verran vanhoja ja risaisia ettei muuhun käyttöön enää sopineet. Tuonne ne kyllä ajan kanssa maatuu varmasti.

   Poista
 2. Mielenkiintoista, että räsymattoja käytettiin suodatinkankaina. Meillä Helsingissä tehtiin salaojien kaivuut viime kesänä ja tarkoitus olisi myös tarkastaa kesämökillä salaojien uusimisen tarve. Mökillä räsymattoja riittää joten menisi hyvään tarkoitukseen!

  VastaaPoista