lauantai 21. elokuuta 2021

HUUSSI DIY 1

Terve!

Aika kuluu niin siivillä ettei perässä pysy. Mielestäni olen tämän ennenkin sanonut kun huomaan etten ole ehtinyt blogiin päivittää mitään hetkeen.

Viimeksi esittelin teille uuden mökkeilijän, no hän on jo konkari mökkeilijä sekä täytti muutama päivä sitten puoli vuotta! Siis kuusi (6) kuukautta on hujahtanut melkein salakavalasti toisen kasvaessa ja kehittyessä huimaa vauhtia! Kesän aikana olemme perheenä pariin kertaan viettäneet lomaviikkoja mökillä ja täytyy sanoa että ne ovat sujuneet erittäin hienosti!

Mutta nyt kuten otsikko antaa ilmi niin saanko esitellä, ensimmäisen äitienpäivälahjani mökille. Uusi upea huussirakennus sekä kompostoiva käymälä!

Toukokuussa aloittelimme projektia talkoilla. Alunperinkin piti mennä mökille mutta toiselle talkoilemaan, siinä suunnitelmat meni kuitenkin puihin joten lennosta vaihdettiin kohde meille ja haettiin siskon työautolla K-raudasta pikkuinen Lillevilla mallinen puucee kevythirrestä. Tyyli oli tee-se-itse. Apuna meillä miehen lisäksi oli onneksi sukulaistimpuri, siskoni ja äitini. Herrat saivat puuceen ja kattoon pellit kasaan päivässä. Sillä aikaa me tyttöjen kanssa siivottiin mökkiä kesäkuntoon ja viihdytettiin neitiä. 

Huussin paikka oli edellisellä kaivinkone keikalla tasoitettu ja tuotu soraa/hiekkaa maahan jottei se routisi. Huussi on vanhan työkalujavajan/huussin kyljessä kiinni joka toivon mukaan jossain kohtaa tulevaisuudessa lanattaisiin matalaksi ja tilalle tuli parempi varasto kokonaisuus.


Pihaan mahtuu hyvin nykyään jopa isojakin autoja. Helpotti herrojen työskentelyä kun ei tarvinnut yläpihalta asti kantaa tarvikkeita vaan kaiken sai asennuspaikalle heti viereen. Kyllä keskipihan kaivinkoneremppa kannatti.Huussin mukana tulleet saranat oveen ovat todella suloiset! Ihana yllätys yksityiskohta joka sopii mökille mainiosti!
Tällä kertaa upeassa kevätsäässä ahkerointi tuotti valmiin rungon ja raittiinilman myrkytyksen vähintäänkin. Siirryttiin neidin ja äiten kanssa jo siskon mökille etukäteen valmistelemaan ruokaa kun herrat ja sisko jäi viimeistelemään vielä kattopellejä ja oven asennusta. Seuraavalla kerralla hommat jatkuu!


- Sanna -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti