tiistai 24. elokuuta 2021

HUUSSI DIY 2

 Terve!

Projekti senkus jatkuu. Seuraavan kerran pidemmän aikaa olimme mökillä juhannusta viettämässä. Silloin jatkettiin maalausten merkeissä. Koko viikko siinä meni kun vuoroin hellettä ja vuoroin kunnon ukkospuuskia esiintyi. Neitikään ei pitkiä päiväunia malttanut nukkua kuumuudessa eikä päivän kuumimpina hetkinä myöskään maalauksesta tullut mitään. Hiki valui heti kun auringossa seisoi hetkenkin vain.


Mökkivaunuissa yritettiin välillä levätä, vaikka itikat näytti pääsevän sinnekin suojasta huolimatta. Nyt kun muistelee kesää taaksepäin niin niitä hyttysiähän oli alkukesästä ja juhannuksena vielä järkyttävän paljon ettei ulkona voinut olla ilman jatkuvaa heilumista ja keikkumista.

Ulkopuolen päätin maalata mustalla Valtti terassiöljyllä, jota oli jäänyt kotoa ylimääräiseksi terassin huoltomaalauksen jäljiltä. Muut rakennukset mökillä ovat harmaan eri sävyjä mutta kun kokeilin harmaata väriä mallilautaan, niin se näytti omaan silmään kovin likaiselta sävyltä. Joten mustaan päädyin ja siihen tykästyin. Rannalta katsottuna ei edes enää erota uutta rakennusta, musta maastoutuu hienosti.

Maalaushommat piti keskeyttää ukkosmyrskyn vuoksi. Rakastan ukkosta ja tietysti piti mennä rantaan kuvaamaan myrskyn rantautumista. Puolessa tunnissa täysin selkeä keli muuttui niin että lopulta juoksin rannalta sisälle mökkiin läpi märkänä. Terassillakaan ei voinut olla koska tuuli painoi sateen niin että joka paikka kastui. Nättiä se silti oli!

Ilmojen selkiydyttyä projekti jatkui. Samat herrat tekivät huussin lattiaan reiän ja asensivat paikoilleen Biolanin eco kompostikäymälän. Samalla kattoon tehtiin reikä ja tuuletusputki vedettiin kattopellin läpi. Se tiivistettiin mustan värisellä sikaflex tiivistemassalla. Kunnon hommat oli tehty, herrat askartelivat myös kissoille uutta aktiviteettia mökille, se hyväksyttiin hetki käyttöön.

Tällä kerralla huussi sai kauttaaltaan maalit pintaan. Valkoista sisältä ja mustaa ulkoa. Ovenkahva on vanhan huussin ovesta siirretty uuteen, uutta elämää varten. Mökillä on siellä täällä keloontuneita oksia joista pappa on aikoinaan tehnyt kahvoja oviin. Ne ovat kyllä upean näköisiä.

Seuraavalla kerralla me viimeisteltiin sisusta sekä mies rakensi huussiin portaat! 


- Sanna - 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti