keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Ne koivukiekot!

 Terve!

Jos vihdoin ja viimein ehtisi niistä koivukiekoista kertomaan, mitkä sahattiin kohta 3 vuotta sitten!

Lievästi sanottuna on ollut pientä kiirettä tämä(kin) syksy. Korona aiheutti kiireisen ja mielestäni suhteettoman työlään etäopiskelun ammattikorkeakoulussa verraten normaalin päivätoteutuksessa tapahtuvaan opetukseen (vuoden viimeinen luento oli tänään!) ja nyt raskausviikolla 31 pienen paineen saada syksyn kursseista kaikki suoritettua ennen vuoden vaihteessa alkavaa äitiyslomaa. Saamme ensi kesälle sitten mukaan uuden mökkeilijän! 💖


Mutta ne koivukiekot. Helmikuussa 2018 Mökkikausi avattu, työt kutsui postauksessa kerroin kuinka isäni avustuksella sahasimme noin 60 kappaletta jäisiä koivukiekkoja. Näistä suunnittelin heinäkuussa 2018 olleisiin häihimme pöytäkoristeita. 


Kiekot kuivuivat puukatoksessa kaikessa rauhassa koko kevään ja alkukesän. Huhtikuussa kiekot näyttivät tältä. Olin ne kertaalleen talven aikana kääntänyt toisinpäin ja ilokseni huomasin ettei kiekoissa ollut lainkaan ilmestynyt homepilkkuja vaan pinta oli kauniin tasainen!


Toin kiekot kesällä kotiin ja aloin suunnittelemaan ja hahmottelemaan tuleviin häihin pöytäkoristeita. Olin suunnitellut kiekot kynttilöiden sekä kukkien alustoiksi. Pinterest on täynnä kauniita asetelmia metsäisiin häihin.

Meidän häät pidettiin Korsukylässä Jämijärvellä. Miljöö on upea ja tuo mieleen mökin, siksi se miellytti meidän silmää suuresti! Kukka-asetelmiin halusin ehdottomasti mustikanvarpuja, jotain vihreää (saniaisia tms) ja valkoisia kukkia. Toivoin että saisin niittykukkien avulla tehtyä asetelmat mutta kuuman heinäkuun lopulla ei juurikaan kesäkukkia pelloilla enää näkynyt. Pidin kuitenkin kukka-asetelmien yksinkertaisesta kauneudesta joten hankimme Lamminpään kukasta pöytiin ja kimppuuni kukat. Tässä kotona otettuja kuvia, kukat kerätty tienvarsilta ja takapihan metsästä.





Lisäksi halusin kiekoista tehdä pöytiin niiden numerot, jotta vieraat voivat pöytäkartasta selvittää missä istuvat. Meillä oli kotona remontista jäänyt tavallista valkoista pohjamaalia jolla maalasin kiekkoihin numerot. Perusmaali toimi vallan hyvin.



Loput kuvat on otettu hääpäivää edeltävänä päivänä kun olimme juhlapaikan saaneet koristeltua. Kukka-asetelmiin oli Korsukylän puolesta kerätty jo mustikanvarpuja ja maljakot/lasipurnukat kuuluivat myös talon puolesta. Lamminpään kukasta kävimme hankkimassa morsiusharsoa ja isoja valkoisia neilikoita, joista rakensimme asetelmat. Ihanan yksinkertaisen kauniit niistä mielestäni tuli! 






Viimeisessä kuvassa näkyy yleisilme muutoinkin koristelusta ja miljööstä. Jos joku etsii ensi kesälle hääpaikkaa niin voin lämpimästi suositella Korsukylää. Lämmittää mökkeilijän sydäntä viettää hääjuhlaa kotoisassa ja upea rennossa ympäristössä metsän siimeksessä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti