keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Vuosi vaihtui ja kevään ensimmäiset työt kutsui

Päijänne ja jäätynyt Tehinselkä taustalla


Tammikuun viimeisenä päivänä ajelin mökille merkkaamaan puita jotka pitää kaataa tänä keväänä. Äitini oli jo mökillä kun mummu täytti 80v sinä viikonloppuna.
Äiten kanssa merkkasimme 15 puuta jotta naapurin metsuri tietää mitä kaataa. Sisääntulon kohdalla oli jo heti 5 puuta kasvaneet liian isoiksi. Naapurin kanssa soittelin aiemmin ja sain luvan siivota rajamme, eli kaataa myös hänen puoleltaan muutaman puun. Rakennusten läheltä merkkasimme pari puuta, oli kallistumassa aitan päälle ja yksi oli saunan räystääseen kasvanut kiinni. Rannasta myös pari isoa leppää sai lähtöpassit.



saunan tuvan ikkuna sai unisiepparin jotta linnut eivät lentäisi jatkuvasti lasia päin...

oikeassa reunassa olevat puut sai lähtöpassit

Parisen viikkoa myöhemmin metsuri oli käynyt puut kaatamassa ja pilkkonut ne sopivaan klapi mittaan. 
Kokonainen viikonloppu vierähti mökillä vaikka meitä oli 6 henkee töissä. Vanhempani, siskoni ja hänen poikaystävä ja minä sekä avokki.
Perjantaina saavuimme siskon mökille illasta, kävimme laittamassa mun mökkiin lämmöt päälle jotta seuraavana päivä on kivempi pitää ruokataukoja vähän lämpöisessä mökissä. Keli oli raikas -6 astetta ja puolipilvistä. Hirsimökki oli kuitenkin umpijäässä ja lauantai aamuna mökin sisälämpö oli nollan tuntumassa. Jääkaappi piti laittaa päälle jotta ruoat pysyy hyvänä siellä eikä jäädy niinkuin kävi mun energiajuomalle :D


Kokossa paloi nopeasti roskat ja suuret oksat. Ei tarttenu pysähtyä välillä lämmittelemään kun jatkuvasti oli liikkeessä!
 


Halottavia pöllejä kertyi 7 eurolavallisen ja tilataideteoksen verran. Lisäksi aittaa vasten nojaa pari kasaa. Tietää ainakin mitä tekee jokaisella seuraavalla kerralla kun menee rentoutumaan mökille :D 
Ostin kaksi isoa ahkioo joilla pöllien kerääminen ympäri tonttia kävi helpommin. Pojat oli tyytyväisiä kun ei tarvinnut kantaa kaikkia käsin.

saunan oikealta nurkalta lähti iso mänty ja suoraan niiden takaa rannasta kaksi leppää







Ranta avautui aikalailla. Nyt ei ole isoja puita tiellä ja aurinko paistaa koko päivän tähän



Kuvan oikeasta reunasta hävisi ryteikkö, nyt sisääntulo on huomattavasti avartunut.
Urakka oli melkoinen eikä tietenkään tähän loppunut. Ensi kerralla ei ehkä näin montaa puuta tarvi kaataa mutta rakennusten välittömässä läheisyydessä on vieläkin kaatamista odottavia puita. 
Tältä osin suuret kiitokset apulaisille että saatiin hommat hoidettua reippaasti :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti