sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Talkoita ja pönttöjä

Moikka!

Viikonloppuna oli taas talkoot mökkimaisemissa. Tällä kertaa olimme siskon mökillä hommissa.
Perjantai-iltana menimme ja tänään tultiin kotiin. Lauantaina metsuri tuli kahdeksalta aamulla ja aloitti kuusien kaatamisen. Yhteensä kaatui 5 kuusta, pari erittäin suurta ja loput onneksi pienempiä kun alkoi jo maitohapoilla olemaan jalat ja kädet oksien raahaamisesta kokkoon. Onneksi oli talkoissa väkeä ja käsiä niin homma saatiin tehtyä valmiiksi jo ennen kolmea!


Lähdimme siitä sitten ennen ruokaa ja saunaa käymään omalla mökillä. Ostin kirpputori Outolinnusta Kangasalta kolme uutta linnunpönttöä 9e kpl, perus tiaisille sopivia. Viime syksynä siivosimme vanhat pöntöt kokkoon kun olivat jo niin vanhoja jo että melkein lahosivat kun oli siivouksen aika.


Uudet pöntöt on helppo siivota jatkossa, niiden etuluukku on naulalla kiinni ja kun naulan ottaa pois niin etuluukku aukeaa jolloin on helppo vanhan pesän jätteet laappasta vain pois. Herra joutui kiipeilemään ja laittamaan pöntöt paikoilleen kun minun kädet ei olleet tarpeeksi pitkät että olisin ylettänyt sitomaan pöntön puuhun :D

Mökki on lumen peitossa, paikat kunnossa. Kevät odotuttaa vielä itseään. Lunta oli jyrkällä katolla vaikka kuinka ja hassusti, hitaasti valunut niin että oli jäätynyt pitkältä matkalta kouruksi. Luulisi olevan niin painava jo että menisi rikki. 
Napattiin vielä ahkio sunnuntaina mökiltä mukaan kaupunkiin koska vielä tälle keväällä on tiedossa yhdet puutalkoot. Kolmannet ja viimeiset! Tai no, äitienpäiväksi on meidän mökille sovittu halkomatalkoot.. Mutta puita ei enää kaadeta lisää :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti