perjantai 3. marraskuuta 2023

Mukavuuksia mökille

 Hei,


kauhistukseksi huomasin että edellisestä päivityksestä on näemmä tasan vuosi. Hupsista! 

Vuoden 2023 tapahtumiin on mahtunut valmistuminen keväällä sairaanhoitajaksi ja työskentely lokakuuhun saakka päivystyksessä. Kiirettä on pitänyt töiden ja aktiivisen 2-vuotiaan taaperon sekä kuukauden sisällä syntyvän toisen lapsen kypsyttelyn kanssa.

Mökillä kerkesimme olemaan kolmisen viikkoa, kun otin palkaton vapaata töistä. Sijaisena ei ehtinyt lomapäiviä kertymään joten näin oli toimittava. Kyllähän siellä kolmessa viikossa kerettiin myös hieman hommia tehdä.

Esimerkiksi halusin valmistujaislahjaksi itselle hankkia ilmalämpöpumpun mökille sekä viilentämään kesähelteillä että lämmittämään kevät/syyskaudella.

Ilmalämpöpumpuksi valikoitui Mitsubishi Electric AP25VGH- pumppu. Se on sopivan kompaktin kokoinen, tarpeeksi tehokas pieneen tilaan ja mukavan hiljainen. Kesällä oli muutamat hellepäivät niin mökin sai mukavan viileäksi, jotta taapero ja me nukuttiin hyvät yöunet.

Paikaksi valikoitui takan ja sängyn jalkopäädyn välinen alue. Ilmalämpöpumpussa on takkatoiminto niin tuosta se näppärästi puhaltaa takan lämmön kiertoon koko mökkiin.

Ulkoyksikkö asennettiin mökin taakse sähkökaapin viereen, joten senkin asentaminen kävi yksinkertaisesti kun ei tarvinnut pitkää matkaa vetää piuhoja ja putkia. Siitä en huomannutkaan ottaa kuvaa..




Työnjohtaja piti myös huolta tauoista ja tarjosi kahvit leikkimökissään 😊



Lämmitysteho tulee testattua ensi viikolla kun vanhempani käynyt nyt viikonloppuna mökillä, laittavat pumpun lämmittämään ja menemme koko porukalla isänpäiväviikonloppuna puuhailemaan jälleen kaivinkoneen kanssa. Toivotaan vain että lumi ja maa sulaa sen verran että pystymme työskentelemään!


                                            - Sanna -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti