perjantai 10. marraskuuta 2023

Venetalaan elvytys

 Parin viime vuoden projekteihin on kuulunut isovanhempien rakentaman venetalaan peruskorjaus. Talas on tontille rakennettu joskus 60-luvun alussa ja jäänyt hieman liian vähälle huomiolla viime vuosien aikana. Kuvan talas 60-luvun lopulta, mukana äitini ja taitaa olla Moppe-koira.


Maa talaan ympäriltä on vuosikymmenten aikana muokkaantunut ja metsittynyt. Minun tontille kehittyi vuosien saatossa melkoinen pöheikkö, jota karsimme 2018. Tein siitä oman postauksen, Kotaranta: Syksyn viimeinen savotta 

Talas oli aikojen saatossa notkahtanut ja uponnut ympärille kasvaneeseen maamassaan. Uuttahan ei näin lähelle rantaa saa enää rakentaa, joten talas oli elvytettävä eli peruskorjattava uuteen eloon.


Kun kaivinkone kävi ensimmäisiä kertoja kylässä 2019 ja 2020, paransimme samalla ranta-aluetta. Aluetta on parannettu viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi. Olen ELY-keskuksen antamien ohjeistusten ja suositusten mukaan tontilla toiminut. Siirsimme muutaman ison kiven vanhan laituripohjan perustuksiksi ja saimme suuremman laguunin, jossa tulevaisuudessa lapsemme voivat opetella uimaan niin kuin minäkin lapsena opettelin täällä uimaan. 

Kaivinkone nosti talaan ylös, jotta sen sai suoristettua ja lepäämään kivilaattojen päälle. Alaosan puutuet olivat jo osin lahonneet ja pelti ruostunut puhki. Viime syksynä 2022 talasta sitten päästiin korjailemaan.




Alaosan tukemiseen käytettiin meiltä kotoa vanhan terassin purkulautoja. Peltien reunat leikattiin myös siistimmiksi ja uudet pellit asennettiin alareunaan. Pieni työnjohtajakin oli kovasti mukana hommissa.






Katsokaa nyt tuota upeaa laguunia. Siinä on mahtava pulikoida ja opetella uimaan! 

Talaasta tuli viime syksynä maalausta vaille valmis. Peltien paikkaamisella ja päätykolmioiden teolla saatiin siisti kokonaisuus. Nyt talaaseen menee hyvin säilöön soutuvene ja kanootti.








Tämän kesän kesälomalle jäi talaan maalaus. Käytin siskon mökiltä ylijäänyttä peltikattomaalia, väriltään mustaa. Pari päivää minulla meni kun maalailin.





Musta väri sulautuu hyvin ympäristöön. Muutaman kerran olemme käyneet veneellä ja sup-laudalla vähän pidemmällä ja kun katsottu meidän rantaan niin talas ei erotu juurikaan rannasta. Vanha vihreä erottui melko räikeästikin pitkälle lahdelle.

Nyt on taas yksi projekti saatu päätökseen ja on hyvä alkaa suunnittelemaan seuraavaa 😄


                                    - Sanna -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti